02 Μάι Ρεβίθια σούπα λεμονάτα, χυλωμένα.
Υλικά
- 500 γρ. Ρεβίθια A’A’
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελ. σκόρδο (σπασμένη)
- 1 λεμόνι 60 ml χυμός λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές ταχίνι
- χοντρό θαλασσινό αλάτι, φρεσκο-τριμμένο πιπέρι
- Για το σερβίρισμα Λίγο Άνηθο
Διαδικασία
Για να μαγειρέψουμε χυλωμένα ρεβίθια, χρειάζονται καλό μούλιασμα για 24 ώρες.
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν για 10 λεπτά.
Καθαρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται κατά το βρασμό. Σουρώνουμε τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε την κατσαρόλα. Ρίχνουμε 3 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
Σοτάρουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο για 1 λεπτό και την αφαιρούμε.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ρεβίθια και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά. Ρίχνουμε ζεστό νερό, περίπου 1 λίτρο, να καλυφθούν τα ρεβίθια.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν, δίχως να λιώσουν
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος αφού βράσουν τα ρεβίθια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.Η σούπα θα πυκνώσει έτσι και θα δέσει ο ζωμός της.
- Tips: μπορείτε να φτιάξετε ταχινολέμονο, ένα είδος νηστίσιμου αυγολέμονου, έτσι η σούπα πυκνώνει.