26 Ιούν Μαυρομάτικα με μάραθο και σπανάκι
Υλικά
- 2 φλιτζάνια φασόλια μαυρομάτικα
- 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σουπ. μάραθο ψιλοκομμένο ή μισό βολβό φινόκιο
- 1 φλιτζάνι σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο καθαρισμένο και ψιλικομμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία :
Bάζετε τα φασολάκια σε λίγο νερό 10 λεπτά πριν τα μαγειρέψετε. Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό και τα ρίχνετε μέσα . Τα αφήνετε να βράσουν για 25 λεπτά περίπου. Τα αποσύρετε και τα τοποθετείτε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το μάραθο, το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα φασόλια, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε χλιαρό ή κρύο σε θερμοκρασία δωματίου.