28 Ιούν Κεφτεδάκια Φάβας
Υλικά :
- 250 γρ. κίτρινη φάβα A’A’
- 1 καρότο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 1 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- 1 κουτ.γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 75 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Διαδικασία :
- Βράζουμε τη φάβα σε 500ml νερό για περίπου 20 λεπτά και την ξαφρίζουμε τακτικά. Μόλις βράσει την σουρώνουμε και την αφήνουμε να στραγγίσει καλά .
- Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τις σκελίδα σκόρδο.
- Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τη φάβα, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.Χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε το μείγμα από το μπλέντερ και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το καλαμποκάλευρο και τον δυόσμο , τον οποίο έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε καλά.Σε ένα πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά.
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια με τα χέρια μας ,τα ρίχνουμε μέσα στη φρυγανιά και τα καλύπτουμε .
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια και ψήνουμε για 1 ώρα γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με την αγαπημένη μας σαλάτα.