26 Απρ Μαυρομάτικα κοκκινιστά
Υλικά:
- 1 σακουλάκι μαυρομάτικα φασόλια 500 γρ. Α΄Α΄
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κουτ σουπ. πελτέ ντομάτας
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- Mαϊντανό
- Αλάτι & Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Διαδικασία :
Πλένουμε καλά τα μαυρομάτικα φασόλια μας και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την οποία γεμίζουμε με νερό μέχρι να τα σκεπάσει .
Βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας τη ντομάτα κονκασέ και τα φασόλια μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τα σερβίρουμε ζεστά και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.