Ρεβιθοκεφτέδες

Ρεβιθοκεφτέδες,

Ρεβιθοκεφτέδες

Υλικά

  • 500 γρ. Ρεβίθια Α’Α’
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία :

  • Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε κρύο νερό. Την άλλη μέρα το πρωί αφαιρούμε όσα φλούδια μπορούμε , τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός τον οποίο βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Πασπαλίζουμε τα αλεσμένα ρεβίθια με το αλεύρι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο, το δυόσμο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, παίρνουμε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες από το μίγμα και τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Τους κάνουμε ένα ελαφρύ αλεύρωμα και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε τους ρεβιθοκεφτέδες σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.

Σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με σαλάτα και ένα dressing, από λίγο χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι, αλάτι και λευκό πιπέρι.